Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva. Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>
Elküldve: 2005. Július 19. Kedd, 11:28 Hozzászólás témája: " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
Keresgéltem de erre nem találtam vállaszt!
Tudom, mondták latin2-re állitssam jók is lettek az ékezetes betük kivéve az "ű" és az "ő" betük,e-kettő helyett még mindig "?" jel van!
Hogy lehet eltüntetni? _________________ http://mobilzone.mobilz.hu
php-nuke 7.7 + patch
Elküldve: 2005. Július 19. Kedd, 12:56 Hozzászólás témája: : " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
-gnagy- írta:
Ezt, hogy érted?Ezt, hogy lehet csinálni?
Belész mondjuk a phpMyAdminba és ottminden táblán és rekordon végigmész, vagyis egy táblában kijelölöd az összes rekordot (elemet), rákattintasz a szerkesztre, és a ?-et kicseréled a megfelelő betűre. _________________ Üdv: fberci Magyar phpBB közösség
Elküldve: 2006. Március 18. Szombat, 18:17 Hozzászólás témája: Szintén "zenész"!
Sajna, nálunk is ez a gond. Az "ő" és az "ű" helyett kérdőjel. Próbáltunk a karakterkészleten változtatni (ne ISO-8859-2), hanem "Windows-1250", "UTF-8", de nem segít. Még nincs meg a megoldás. A szerver admin megpróbált a db/mysql file-ban igazítani, beszúrt két sort, de ez sem segített.
Ha azonban lesz valamijen megoldás jelentkezem, vagy ha valaki tud....
Itt a szolgáltatónál is a MySQL adatbázis cseréje történt.
Ha közben valaki rábukkan a gondok nyitjára, írja már meg!
Elküldve: 2006. Március 30. Csütörtök, 0:20 Hozzászólás témája: : " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
Ahogyan jeleztem is, adatbázis igazítás volt a szolgáltatónál.
A MySQL 4.1.15-standard:
A localhoston nem volt gond az Ő és Ű betűkkel. A dumpoláskor azonban, bármilyen karakter beállítást választottunk, nem volt megfelelő.
Egy igen érzékeny megoldást ajánlott a rendszergazda, amit a feltöltés sürgőssége miatt el is fogadtam, ez a következő:
1) db/mysq.php - "sql_db" nevű funkciót kicsit fel kell turbózni. Az első<br> if($this->persistency)
{
$this->db_connect_id = @mysql_pconnect($this->server, $this->user, $this->password);
után beteszel még 2 sort: (54., 55. sornak)
$a=@mysql_query("SET NAMES cp1250_bin", $this->db_connect_id);
$a=@mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250",$this->db_connect_id);
2) Továbbá az
/includes/sql_layer.php-ben a sql_connect funcioba beletenni:
a:
case "MySQL":
$dbi=@mysql_connect($host, $user, $password);
mysql_select_db($db);/*után 81. és 82. sornak*/
$a=@mysql_query("SET NAMES cp1250_bin",$dbi);
$a=@mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250", $dbi);
Lehet, hogy a latin2 is megfelelően működik.
Persze, a hibás betűket azért még ki kellett javítani, de most minden rendben van. Remélem!
Elküldve: 2006. Április 8. Szombat, 18:05 Hozzászólás témája: : " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
Nagy vagy!
Működik, még jó, hogy lecseréltem az appservemet, és az extráról is csak utf general kódolással tudtam visszatölteni a félkész adatbázisomat, aminek a hozományaként minden ékezet eltűnt.
Jó lesz átírni...
Elküldve: 2006. Máj 7. Vasárnap, 11:53 Hozzászólás témája: : " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
Sziasztok nekemis ékezet problémám van de az adatbázisban ékezettel ir ki mindent de az oldalamon a modul block-ban lévő neveket kérdőjellel ír hiába írom át őket mindig visszaáll! http://programsite.hu _________________ PHP-NUKE 7.7 + Chatserv Patch 3.0b + PHPBB 2.0.15
Elküldve: 2007. Április 3. Kedd, 13:39 Hozzászólás témája: : " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
Megcsináltam a korábban leírt változtatásokat de a hírek résznél az ő és ű betűk helyett ? jel van. Az adatbázisban is így van letárolva. A fórumban rendesen jelenik meg. Mit kéne tennem, hogy rendesen megjelenjenek a betűk?
Elküldve: 2008. December 10. Szerda, 16:17 Hozzászólás témája: : " ű " és az "ő" betü helyett "?&quo
Köszönet kandinak. Sikerült megoldanom a problémát az oldalamon a segítségével.
Ezer hála
kandi írta:
Ahogyan jeleztem is, adatbázis igazítás volt a szolgáltatónál.
A MySQL 4.1.15-standard:
A localhoston nem volt gond az Ő és Ű betűkkel. A dumpoláskor azonban, bármilyen karakter beállítást választottunk, nem volt megfelelő.
Egy igen érzékeny megoldást ajánlott a rendszergazda, amit a feltöltés sürgőssége miatt el is fogadtam, ez a következő:
1) db/mysq.php - "sql_db" nevű funkciót kicsit fel kell turbózni. Az első<br> if($this->persistency)
{
$this->db_connect_id = @mysql_pconnect($this->server, $this->user, $this->password);
után beteszel még 2 sort: (54., 55. sornak)
$a=@mysql_query("SET NAMES cp1250_bin", $this->db_connect_id);
$a=@mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250",$this->db_connect_id);
2) Továbbá az
/includes/sql_layer.php-ben a sql_connect funcioba beletenni:
a:
case "MySQL":
$dbi=@mysql_connect($host, $user, $password);
mysql_select_db($db);/*után 81. és 82. sornak*/
$a=@mysql_query("SET NAMES cp1250_bin",$dbi);
$a=@mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250", $dbi);
Lehet, hogy a latin2 is megfelelően működik.
Persze, a hibás betűket azért még ki kellett javítani, de most minden rendben van. Remélem!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban