Nyitólap | Regisztráció | Kapcsolat | English |   

PHP-Nuke PHP-Nuke
PHP-Nuke Portál :: Téma megtekintése - Feltörték a lapomat!
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva.
Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>

Feltörték a lapomat!
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Security
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
MoD
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 13:28    Hozzászólás témája: Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ma délelőttől fogva egy a spider.ilab.sztaki.hu domainről folyamatosan törik a lapot, nézetem a szerver logot is.
Hiába banoltam, álladóan bent volt a kikapcsolt modulokban.
Ígyhát fogtam, és letöröltem az egyész tartalmat és az adatbázist is.
Először csak a config.php-t töröltem, de nem szünt a dolog.
Most is itt ólálkodik a mocsok, de az error.logban látom, hogy keresi az admin, és accountra vonatkozó modulokat, php-ket.

Mit tegyek?
A sentinel megoldaná a problémámat? Nehéz telepíteni?
Ja, a configban a kódot is megváltoztattam, azt a hosszút, a config nem a nuke gyökérben volt.

bye
MoD
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 13:40    Hozzászólás témája: Re: Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

MoD írta:
Sziasztok!

Mit tegyek?
A sentinel megoldaná a problémámat? Nehéz telepíteni?
Ja, a configban a kódot is megváltoztattam, azt a hosszút, a config nem a nuke gyökérben volt.

Nem mondom biztosra, hogy megvédené, hiszen olyan oldalakat is feltörtek már, amit Sentinel, Protector, vagy akár Fortress védett. Az viszont biztos, hogy a telepítésével nem fogsz veszíteni semmit, s ha a támadást is kiszűri, csak nyersz vele. A telepítés sem ördöngősség, tehát javaslom, rakd fel!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
MoD
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 13:45    Hozzászólás témája: Re: Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Tkalex írta:

Nem mondom biztosra, hogy megvédené, hiszen olyan oldalakat is feltörtek már, amit Sentinel, Protector, vagy akár Fortress védett. Az viszont biztos, hogy a telepítésével nem fogsz veszíteni semmit, s ha a támadást is kiszűri, csak nyersz vele. A telepítés sem ördöngősség, tehát javaslom, rakd fel!

Most is kb 5 percenként keresi a modulok php-it? Teljesen letöröltem az oldalt, az error.log-ból tudom.
-----
spider.ilab.sztaki.hu - - [05/Mar/2005:13:22:37 +0100] "GET /modules.php?name=News&file=article&sid=5 HTTP/1.0" 404 205
-------

Hogy a francba tegyem így vissza, nem merem, mert hátha átpiszkál rajta valamit.
Mit csináljak?

köszi
MoD
MoD
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 13:48    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Most éppen ezt csinálja:
spider.ilab.sztaki.hu - - [05/Mar/2005:13:33:58 +0100] "GET /modules.php?name=News&file=article&sid=4 HTTP/1.0" 404 205
spider.ilab.sztaki.hu - - [05/Mar/2005:13:45:00 +0100] "GET /modules.php?name=News&file=article&sid=3 HTTP/1.0" 404 205
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 14:09    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

MoD írta:
Most éppen ezt csinálja:
spider.ilab.sztaki.hu - - [05/Mar/2005:13:33:58 +0100] "GET /modules.php?name=News&file=article&sid=4 HTTP/1.0" 404 205
spider.ilab.sztaki.hu - - [05/Mar/2005:13:45:00 +0100] "GET /modules.php?name=News&file=article&sid=3 HTTP/1.0" 404 205

Az egy kereso.
Ha feltorik a lapod azt latni fogod Smile
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 14:14    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

black71 írta:

Az egy kereso.
Ha feltorik a lapod azt latni fogod Smile

És vendégként a your_acconutbanban keresgél php-k után?
Lehet, hogy hülye vagyok ehhez, de jobb félni.
MoD
ha5abe
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 14:53    Hozzászólás témája: spider.ilab.sztaki.hu Hozzászólás az előzmény idézésével

Ettől nem kell félni! Nézd meg ezt az oldalt:

http://www.ilab.sztaki.hu/websearch/index2.html

Itt válasszad a "Search Engine Demo" -t

Ezen az oldalon megtalálod, hogy mi az a spider.ilab.sztaki.hu

A google -hez hasonló keresőmotor.

A http://keres.sztaki.hu oldalon kereshetsz abban az adatbázisban, amit már begyűjtött.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 15:18    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Egyebkent kikapcsolt moduloknal addig juthat hogy nem jogosult a hozzafereshez.
Bejarja gyakorlatilag az egesz portal, es minden linket vegig nez.
Emiatt lehet olyan hogy egy kikpacsolt modult tobbszor is megnez.
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 16:15    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Most töltöm vissza a lapomat, és utána fel a Sentinelt!

bye
MoD
MoD
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 16:25    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Melyik sentinelt töltsem le, ami jó a 7.6-ra?

bye
MoD
MoD
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 16:35    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha felteszem a legújabb sentinelt, az install után kell valamit állítanom, vagy jó van a gyári beállításokkal is?

Köszi
MoD
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2005. Március 5. Szombat, 22:34    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

MoD írta:
Melyik sentinelt töltsem le, ami jó a 7.6-ra?

bye
MoD

7.6-ra EZT a verziót töltsd le. Ha szükséged van rá, találsz hozzá magyar nyelvű fájlt is ITT .
Ami a beállításokat illeti, már az alapbeállításokkal is véd, telepítés után már csak finomítanod kell igazából a Sentinelt. De ezt a témát már rendesen kiveséztük, javaslom, olvasd át EZT, szerintem minden le van itt írva.
Vissza az elejére
MoD
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2005. Március 6. Vasárnap, 6:36    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Tkalex írta:

7.6-ra EZT a verziót töltsd le. Ha szükséged van rá, találsz hozzá magyar nyelvű fájlt is ITT .
Ami a beállításokat illeti, már az alapbeállításokkal is véd, telepítés után már csak finomítanod kell igazából a Sentinelt. De ezt a témát már rendesen kiveséztük, javaslom, olvasd át EZT, szerintem minden le van itt írva.

Köszi, telepítem is!
bye
MoD
toboz
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2005. Április 26. Kedd, 19:29    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt hiszem hogy velem is kicseszett valaki... Crying or Very sad

Csak a banner rész és a logo jön be meg pár scroll-os fapados hír.. A helyreállítás folyamatban.
Letöltöttem a logokat nézegettem az author táblákat de eddig semmi gyanúsat nem találtam. A jag online táblát is kiürítettem mert egyszer az kavart be de most ez sem használt...

Az utazás fórum jelenlegi állapota: http://www.utazas.destino.hu
Vissza az elejére
toboz
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2005. Április 26. Kedd, 21:52    Hozzászólás témája: : Feltörték a lapomat! Hozzászólás az előzmény idézésével

A szolgáltatómmal visszarakattam egy korábbi mentést és mégsem lett jó... Rolling Eyes Question
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Security Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő
1 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban