Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva. Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 1:36 Hozzászólás témája: Nuke és az ingyenes tárhely
Helló!
Van egyáltalán normális ingyenes tárhelyszolgátatás?
Azt hittem, megtaláltam a megfelelő tárhelyet a honlap teszteléséhez (FW), de azt vettem észre, hogy kijelentkezés után(akár admin, akár user), a logout-ot követő újratöltéskor, egy újabb frame-t kapok az oldal tetejére. De csak az agyon dicsért Mozila csinálja (Opera és IE nem).
Most akkor mi van? Már uncsi az állandó költözés!
Üdv:Tkalex
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 1:47 Hozzászólás témája: Re: Nuke és az ingyenes tárhely
Tkalex írta:
Helló!
Azt hittem, megtaláltam a megfelelő tárhelyet a honlap teszteléséhez (FW), de azt vettem észre, hogy kijelentkezés után(akár admin, akár user), a logout-ot követő újratöltéskor, egy újabb frame-t kapok az oldal tetejére. De csak az agyon dicsért Mozila csinálja (Opera és IE nem).
Bar csak ennyi lenne a problema az fw-vel.
Van ettol egy sokkal nagyobb problema.
1 ora alatt 15.000 adatbazis lekeres a megengedett, es ezt ne oldal letoltesekre ertsd.
Mondjuk az index oldalad tartalmaz 100 kerest, akkor 150. betoltes utan piheno a kovetkezo oraig
Vektor hasonlo gondok miatt hagyott fel a free szolgaltatokkal, de errol o tobbet tudna irni.
Az uw-n a mail-ek vannak korlatozva es a chmod ami igy kapasbol eszembe jut.
Itt egy esetleges ajanlas olvashato http://www.nuker.hu/ftopicp-286.html#286
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 2:01 Hozzászólás témája: : Nuke és az ingyenes tárhely
Hali!
Szinte már ijesztő, hogy azonnal reagálsz! Kösz!
Az UW-t a chmod miatt hagytam ott, az srv-t pedig riasztó a fenyegetésük miatt, mely szerint eltünhet a honlapom... Na nem szó szerint ezt írják, de így is értelmezhető.
Bár állítják, hogy jó az UW; chmod nélkül nem nagy gubanc? Bár nálam a backend és az ultramode nem lenne nagy probléma, de a config írásával mi van? A Sentinel az acces file-okon kívűl jegyzetel ide, vagy táblára vés?
Szóval izé...
Tkalex
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 2:22 Hozzászólás témája: php-nuke
Az hogy azonnal reaglok csak amiatt van mert epp a gep elott ulok, es levelek ellenorzese 5 percre van allitva, egyebkent nincs ez mindig igy
Az srv-nel az a figyelmezto iras inkabb amiatt van hogy esetlegesen ha elofordulna valamilyen okbol az adat vesztes, ne tudd emiatt perelni, vagyis csak jogilag fedi le magat.
De szerintem a portalodra free szolgatatol ne vard hogy garanciat adjon arra hogy a portalod naluk orok eletu lessz.
Egyebkent ha mashol ez nincs nagy betukkel irva, a kisbetus reszben biztosan meg talalhato.
Az uw-nal a email limitet tartom egyebkent a legnagyobb korlatnak.
Gondolj bele ha osszehozol egy olyan portalt aminek a napi latogato, valamint regisztralt felhasznalok szama nem keves, ne mondjak nagyot tetelezuk fel 1000.
Hogyan kuldod ki a php-nuke -al mondjuk a hirlevelet, vagy a forum hozzaszolasok ertesitojet nem kapjak meg, Feedback, Recommend_Us, es meg szamos modul szinte hasznalhatatlan, vagy csak reszben hasznalhato.
Idézet:
Napi levélküldési kvóta: ennyi levelet küldhetsz naponta, ezt a számot növelheted a kreditjeid felhasználásával.
Lejárat: ez az információ csak akkor jelenik meg, ha kreditjeiddel megnövelted az alapértelmezett levélküldési kvótát, a jelölt dátum után visszatér a rendszer az alapértelmezett kvótához.
Maximálisan igényelhető: ennél több levelet nem tudsz szétküldeni.
Napi levélküldési kvóta: 30 db
Maximálisan igényelhető: 150 db
Alapértelmezett levélküldési kvóta: 30 db
Az ultraweb szolgáltatásait SMS vagy emeltdíjas hívás segítségével kibővítheted.
Legalabb korlatlanna tenne.
Es felre ertes ne essek, nem lebeszelni akarlak egyikrol sem, de ajanlani sem tudok.
Ezt mindenkinek maganak kell eldontenie kinek milyen szolgaltatas szukseges.
Csak ezeket a korlatozasokat minden szolgaltatonal figyelembe kell venni.
A kesobbiekben sok bosszusagtol kimelheti meg magat a NukeR.
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 4:04 Hozzászólás témája: : Nuke és az ingyenes tárhely
Első és egyetlen Nuke portálom lassacskán fél éve lakik az UW szerverén, tapasztalatok a következők:
Vilgos oldal:
Beállíthatod, hogy milyen reklámmal traktálja látogatóidat a szolgáltató. Ezek között van egy rendkívűl keskeny java alapú scroll csík, aminek a háttérszine is testreszabható. Ha nincs a kliensen java motor, csak a fele jelenik meg... További érdekessége az, hogy ha közvetlenül a kezdőlappal hívod meg az oldalt (pl.: teoldalad.uw.hu/index.php), akkor egyszerűen nem jelenik meg! (Ez azért is jó mert nem "gerjed össze" a Coppermine-nal, ami az ATW-nél a reklámcsíkot felrakó script miatt nekem egyáltalán nem üzemelt.)
Nem gáz a chmod, nekem müxik a backend.php is.
A fájlok mérete korlátlan (a tárhelyig persze), azaz nem törlik az x Mb-nál nagyobb hang- és videóanyagokat.
Sötét oldal:
Ha bármilyen kérdésed van az adminhoz, akkor tesznek a fejedre...
Mostanában szombaton órákra leáll az ftp, és gyakran a mysql szerver is.
Az alap 100Mb tárhely igen csak kevés, főleg ha meggondolatlanul engedsz a Coppermine-ba feltölteni (nem csak lúser albumok), és leleks látógatóid pillanatok alatt televágják állat nagy képekkel.
Ha domain-t akarsz regisztrálni, akkor ide-oda küldözgetnek, és semmilyen infót nem adnak arról, hogy mi a fenét kérnek még pluszban az igénylőlapon.
A 20db/nap php mail igencsak kevés, rengeteg kézbesítetlen levelet küld vissza a démon, ezeket küldheted tovább kézzel, ha van rá gusztusod.
Egy mysql szerverbővítés során nekem már szállt el adatbázisom...
A nuke (7.5-ös) rendületlenül 127.0.0.1 ip-n lát mindenkit (bár volt már kivétel), de az MS Analysis jól dolgoik. Gondolom ebből fakadhat az a probléma, hogy a General User Info csak 1 vendéget mutat, holott több gépről is voltunk egyszerre (nem megosztott net). Ha valaki tud erre megoldást, megköszönném a segítséget.
A 2.7-es patch óta a köv.hibaüzenetet kapom privát üzenet küldés után:. "Failed sending email :: PHP ::" (Erre is dobnék egy köszönömöt.)
Összefoglalva: azért eldöcög a Nuke az UW-n is, de a személyes véleményem az, hogy az UW kizárólag az emeltdíjas sms-es warez oldalak miatt él. Legalábbis ez jön le az ügyfelekket kutyába sem néző üzemeltetőkről, és az önreklámozásróll. Mert eddig csak UW-s reklámcsíkot láttam...
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 11:08 Hozzászólás témája: : Nuke és az ingyenes tárhely
FireCobold írta:
A nuke (7.5-ös) rendületlenül 127.0.0.1 ip-n lát mindenkit (bár volt már kivétel), de az MS Analysis jól dolgoik. Gondolom ebből fakadhat az a probléma, hogy a General User Info csak 1 vendéget mutat, holott több gépről is voltunk egyszerre (nem megosztott net). Ha valaki tud erre megoldást, megköszönném a segítséget.
Arra gondolnek hogy General User Info scriptben van hiba, de igy latatlanban nem sok mindent tudok mondani.
FireCobold írta:
A 2.7-es patch óta a köv.hibaüzenetet kapom privát üzenet küldés után:. "Failed sending email :: PHP ::" (Erre is dobnék egy köszönömöt.)
Ez egyszeruen csak amiatt van mert elfogytak az email kreditek, es a levelet nem tudja elkuldni a script. Gondolom a forum hozzaszolas utan jelentkezik ez a hiba.
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 14:31 Hozzászólás témája: : Nuke és az ingyenes tárhely
black71 írta:
Arra gondolnek hogy General User Info scriptben van hiba, de igy latatlanban nem sok mindent tudok mondani.
Nem csak abban, ugyanis a "gyári" User Info isígy viselkedik, ráadásula phpBB lábléce is csak 1 vendéget mutat. De az adminfelülete a jelenlévők listájában több vendéget is jelez, de mindegyiket ugyanarról az IP-ről.
black71 írta:
Ez egyszeruen csak amiatt van mert elfogytak az email kreditek, es a levelet nem tudja elkuldni a script. Gondolom a forum hozzaszolas utan jelentkezik ez a hiba.
Így van, de elötte nem dobott ki hibaüzenetet, csak egyszerűen nem jött levél.
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 15:32 Hozzászólás témája: php-nuke
FireCobold írta:
Nem csak abban, ugyanis a "gyári" User Info isígy viselkedik, ráadásula phpBB lábléce is csak 1 vendéget mutat. De az adminfelülete a jelenlévők listájában több vendéget is jelez, de mindegyiket ugyanarról az IP-ről.
Utanna nezek mitol lehetseges.
FireCobold írta:
Így van, de elötte nem dobott ki hibaüzenetet, csak egyszerűen nem jött levél.
Elküldve: 2004. December 5. Vasárnap, 17:11 Hozzászólás témája: : Nuke és az ingyenes tárhely
azért az ultrawebet ne dícsérjétek. Fél évig nem volt nagy problémám vele.
Hetek óta mindenki a következő problémákkal küszködik ott:
- gyakori SQL leállások
- proxy error kb. minden ötödik kattintásra
- 502-es hiba
- időtúllépés stb
Egyszerűen használhatatlan.
Csatlakozott: Nov 14, 2004 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2004. December 6. Hétfő, 22:16 Hozzászólás témája: Re: Nuke és az ingyenes tárhely
black71 írta:
Tkalex írta:
Helló!
Bar csak ennyi lenne a problema az fw-vel.
Van ettol egy sokkal nagyobb problema.
1 ora alatt 15.000 adatbazis lekeres a megengedett, es ezt ne oldal letoltesekre ertsd.
Mondjuk az index oldalad tartalmaz 100 kerest, akkor 150. betoltes utan piheno a kovetkezo oraig
Vektor hasonlo gondok miatt hagyott fel a free szolgaltatokkal, de errol o tobbet tudna irni.
Az uw-n a mail-ek vannak korlatozva es a chmod ami igy kapasbol eszembe jut.
Itt egy esetleges ajanlas olvashato http://www.nuker.hu/ftopicp-286.html#286
Blacknek teljesen igaza van. Magyarországon jelenleg nincs olyan ingyenes tárhelyszolgáltató, amely maradéktalanul kielégítené a nuke összes opcióját. Én kipróbáltam az összes létező magyar ingyenes szolgáltatót, majd az FW mellett állapodtam meg. Igazából, talán még itt a legelviselhetőbbek a korlátozások. Amit még black nem említett az a htacces fájlok tiltása. Nekem az adatbázis korlátozás miatt, több blokkot is ki kellett kapcsolnom, nem beszélve arról, hogy ha online szerkeszted az oldalt, és nem localhostról töltöd fel a változtatásokat, akkor rémesen hamar összejön az a 15 000 lekérdezés. Az 50 küldhető mail egy nap az is több, mint kevés. Szóval én mindenképpen valami fizetős tárhelyet javaslok nektek is. Vannak szolgáltatók, akik 1 000Ft-ért kínálnak 1 hónapra 500 megás, korlátozatlan tárhelyet (értsd: minden van, ami egy nuke oldalhoz szükséges). Plussz 4 000Ft a domain regisztrálás. Én is egyszerű diák vagyok, de ennyit, még nekem is megér a dolog. Amúgy meg, ahova én reggeltem lehet havonta is fizetni. Arról az előnyéről, nem is beszélve, hogy az üzemeltetőnek érdeke, hogy segítsen neked, ha bármi problémád van. Én már többször írtam nekik e-mailt, és 1-2 órára rá, már érkezett is a válasz. Viszont még nem merem ajánlani a szolgáltatót, mert még nem nálluk üzemel a honlapom. Késöbb, majd írok rólla ismertetőt, ha van rá igény.
UW-ról csak annyit, hogy kb. 1 hónapja nem fogadja a freemail az uwról érkező leveleket, mert túl sok spam levelet kaptak tőllük. Javítsatok ki, ha már működik. Tehát ez pl alapból kizárja a regisztrációs mail küldését...
Elküldve: 2004. December 6. Hétfő, 22:35 Hozzászólás témája: FW-t nem ajánlom....
Maximálisan egyetértek abban, hogy nincs olyan free szolgáltató, ami teljesen kielégítené a nuke felhasználók igényeit. Próbáltam fw-t /jelenleg is ott szenvedek, de már nem sokáig / uw-t, atw-t, valamivel, mindenhol baj volt. Az fw legnagyobb problémája, ahogy Black is írta, a 15000-es lekérdezési korlát. Ha valaki tartalmasabb lapot szeretne csinálni, és nem akar idegrendszeri problémákkal szembekerülni, a korlátozás miatt, akkor tartózkodjon a freewebtől. Nem akarok senkit az ezügyben tett levelezéseimmel traktálni, de az fw.-s ügyvezető igazgató úr lekezelő, pökhendi magatartása, vaskalapossága, nem hétköznapi...
Elküldve: 2004. December 7. Kedd, 12:22 Hozzászólás témája: php-nuke es fw.hu
vektor írta:
vektor írta:
black71 írta:
vektor írta:
Nem értem, pedig léteznek. Tudom, hogy már így is sokat foglalkoztál az én hülye problémámmal, de ha elküldöm privátba az admin felhasználónevet, és jelszót akkor megnéznéd, mert nagyon pancser vagyok...
Ha gondolod megnezem, de eleg ha egy god admint engedelyezel annak a felhasznalonak amit csinaltal nekem, jelszot mar ugyis modositottam, es utana csak egyszeruen torolsz.
De ki probaltad azt is hogy a modul nevet vissza irtad coppermine -re (kis c -vel)?
Átírtam, és ez tényleg hiba volt. Újra kellett telepítenem, de útánna, már bejött az az oldal. Egyenlőre itt tartok, de mára elég volt, holnap folytatom. Kösz a segítséget, majd megírom, hogy mi a helyzet
Na folytattam. Így már működik a feltöltés, köszi. Viszont most hirtelen eltűnt az oldalam, és ha megnyitom az amerikaifoci.fw.hu oldalam, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Warning: head(): Unable to access themes//theme.php in /disk/raid0/a/m/amerikaifoci/header.php on line 31
Warning: head(themes//theme.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid0/a/m/amerikaifoci/header.php on line 31
Warning: head(): Failed opening 'themes//theme.php' for inclusion (include_path='') in /disk/raid0/a/m/amerikaifoci/header.php on line 31
Fatal error: Call to undefined function: themeheader() in /disk/raid0/a/m/amerikaifoci/header.php on line 47
Ez mi akar lenni szerinted? Mert senki nem éri el így. Elvileg ugye nem találja a theme headert, pedig az ott van. Segíts lécc
Szia! Nem tudom ez a problémád, megoldódott-e már, de ez tapasztalatom szerint, csak az fw-n jön elő, mégpedig akkor amikor a 15000-es lekérdezési korlátnál kidob az oldaladról. Persze utána magától megjavul... Nem tudtam rájönni ezt miért csinálja, én azt a megoldást választottam, hogy a header.php-ben átírtam a $ThemeSel-eket fixen a theme könyvtárnevemre. 4db, e-sor kivételével: $ThemeSel = get_theme(); /itt ne írd át./ Ugyan, így is kidob az fw., de egy kellemesebb, Fejléc + Az oldallal jelenleg probléma van. (amit én átírtam: Karbantartás, nézz vissza később!-re) ill. minden modul ki van kapcsolva, jelenik meg. Egyébként gyakori Coppermine használatnál, igen sűrűn ki fog dobni... Sajnos, ez van. Persze ha átírod a header.php-t attól kezdve nem lehet csak az általad választott themet használni, de szerintem nincs is rá szükség. Én pl. bele se tettem volna ezt a válaszatási lehetőséget.
Elküldve: 2004. December 7. Kedd, 12:22 Hozzászólás témája: php-nuke es fw.hu
Az sokkal celra vezetobb ha csak olyan blokkokat hasznalsz a fooladalon ami valoban szukseges, ezzel is csokkentve az adatbazis lekeresek szamat.
FW-n szoszerint sporolni kell minden egyes felesleges adatbazis lekeressel
Valamint ha blokk managert hasznalsz, es minden modulnal csak a modulhoz tartozo blokkokat hasznalod.
Elküldve: 2004. December 7. Kedd, 12:23 Hozzászólás témája: FW-t nem ajánlom....
black71 írta:
Az sokkal celra vezetobb ha csak olyan blokkokat hasznalsz a fooladalon ami valoban szukseges, ezzel is csokkentve az adatbazis lekeresek szamat.
FW-n szoszerint sporolni kell minden egyes felesleges adatbazis lekeressel
Valamint ha blokk managert hasznalsz, es minden modulnal csak a modulhoz tartozo blokkokat hasznalod.
Igazad van, viszont hidd el, hogy a Coppermine egyedül képes rövid idő alatt elérni a 15000-es lekérdezést. A blokkokkal kapcsolatban. Ezt tapasztalatból írom. Én pl. filmes lapot szerkesztek, és 15 cikket jelentetek meg a főoldalon. Ezért úgy alakítottam ki a bal ill. jobb oldali blokkokat is, hogy esztétikailag kitöltsék a teret. Valóban használok olyan blokkokat ami csak ezt a célt szolgálja. A 15 cikk talán túl sok, da az a tapasztalatom, hogy így a google letapogatás után, előkelőbb helyre kerülök a keresési listában. Pl. a rovatoknál is módosítottam, így minden rovatban az utolsó 30 cikk szerepel, és arégebbi cikkeknél is 50 van a blokkban. Ezzel kapcsolatban, lenne egy kérdésem. Ismered a NukeCops_GoogleTap-ot? Ez az csinálná, hogy a cikkekből generál egy html- oldalt is. Így a google könnyebben ráakadna az oldalakra. Az általam talált verzió béta és 5x, 6x nukekra készült. Én 7.3-al próbáltam, cím szerint generálja a html oldalakat, de mégsem... Olvastam itt a fórumon hasonló megoldást, de még nem próbáltam ki. Tényleg ha tudtok valami trükköt amivel a keresőket rá lehet venni a minél előkelőbb helyre kerülésre, az szerintem sokakat érdekelne. Egyébként jó az oldal, ha nem lenne baj, sűrűn visszajárnék. Hírlevél. Megkaptam, módosítottam a leírtakat. Érdekelne a, "Minden felhaszálónknak javasoljuk sürgősen készítsék el a következő módosítást" miértje.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban