Nyitólap | Regisztráció | Kapcsolat | English |   

PHP-Nuke PHP-Nuke
PHP-Nuke Portál :: Téma megtekintése - Nem működő linkek
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva.
Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>

Nem működő linkek
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 3. Vasárnap, 22:19    Hozzászólás témája: Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Teljesen kezdő Nuker vagyok, de próbálgatom a szárnyaimat.
Sokadszori telepítésre sikerült feltennem a legfrisebb PHP Nuke változatot (asszem a 8.1-es lett felrakva... - mellékesen vigyázzatok a telepítésnél, minden előttelévő adatbázist töröl! csak új adatbázisba lehet rakni!)
, és egyelőre midnen problémát sikerült megoldanom, de ez most kifog rajtam:
Akárhány linket készítek, szinte bármilyen hírbe, oldalsó menübe, bárhova, egyszerűen eltűnik. Ha kézzel írom HTML szerkesztőbe, akkor sem műkdöik. Szerintem az ELKÜLD gomb megnyomásával törlődik a link, csak a h*ref://... rész marad meg ,ami az aktuális oldalra mutat...
Példa (2009.05.02): http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=News&file=article&sid=1 Ezt az oldalt készítem most. Ha megnézitek a szöveget, minden link a saját oldalra mutat, pedig mindent külön belinkeltem... Szerintem nem rakja be a táblába a linket, de sajnos ennyire nem tudom szétboncolni a programot... Egyébként a saját készítésű menüknél pont ugyanez a helyzet... Az admin menüt meg akartam változtatni, erre minden eddigi menüpontot 'törölt' - ott van az, csak saját oldalra mutat mindig..
Van esetleg ötletek? Vagy kénytelen leszek egy másik változatot felrakni?
Ha valaki tényleg segít, akár admin jogokat is adok, hogy tudjon segíteni! Igencsak szorít sajnos az időcipő.... elviekben júniusben indul a portál, és (szinte) sehol nem vagyok... És lenne még egypár kérdésem...De most ez a legégetőbb.

Köszi!
Csepi

U.i.: nincs külön téma az 8.x-es verzióknak... Szándékos?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Horysz
NukeR
NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 12:52    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Kezdettől fogva rossz, vagy csak mióta a deepblue témát módosítani kezdted?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Designe
Dr.NukeR
Dr.NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 12:54    Hozzászólás témája: Re: Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Csepi írta:
Sziasztok

Teljesen kezdő Nuker vagyok, de próbálgatom a szárnyaimat.
Sokadszori telepítésre sikerült feltennem a legfrisebb PHP Nuke változatot (asszem a 8.1-es lett felrakva... - mellékesen vigyázzatok a telepítésnél, minden előttelévő adatbázist töröl! csak új adatbázisba lehet rakni!)
, és egyelőre midnen problémát sikerült megoldanom, de ez most kifog rajtam:
Akárhány linket készítek, szinte bármilyen hírbe, oldalsó menübe, bárhova, egyszerűen eltűnik. Ha kézzel írom HTML szerkesztőbe, akkor sem műkdöik. Szerintem az ELKÜLD gomb megnyomásával törlődik a link, csak a h*ref://... rész marad meg ,ami az aktuális oldalra mutat...
Példa (2009.05.02): http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=News&file=article&sid=1 Ezt az oldalt készítem most. Ha megnézitek a szöveget, minden link a saját oldalra mutat, pedig mindent külön belinkeltem... Szerintem nem rakja be a táblába a linket, de sajnos ennyire nem tudom szétboncolni a programot... Egyébként a saját készítésű menüknél pont ugyanez a helyzet... Az admin menüt meg akartam változtatni, erre minden eddigi menüpontot 'törölt' - ott van az, csak saját oldalra mutat mindig..
Van esetleg ötletek? Vagy kénytelen leszek egy másik változatot felrakni?
Ha valaki tényleg segít, akár admin jogokat is adok, hogy tudjon segíteni! Igencsak szorít sajnos az időcipő.... elviekben júniusben indul a portál, és (szinte) sehol nem vagyok... És lenne még egypár kérdésem...De most ez a legégetőbb.

Köszi!
Csepi

U.i.: nincs külön téma az 8.x-es verzióknak... Szándékos?

Hali!

Nézd már meg légysz úgy a dolgot, hogy ha a phpmyadmin-ban írod be a linket akkor úgy marad-e?Esetleg a témába bele nyúltál?
Designe
Dr.NukeR
Dr.NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 12:57    Hozzászólás témája: Re: Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Designe írta:
[..]

Hali!

Nézd már meg légysz úgy a dolgot, hogy ha a phpmyadmin-ban írod be a linket akkor úgy marad-e?Esetleg a témába bele nyúltál?

Javítok logikusan bele nyúltál...Nézd meg miket írkáltál át mert lehet kiszedtél valahonnan valamit amit nem kellet volna
Horysz
NukeR
NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 13:05    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

stimmol csak kérdés hogy csak a témának a linkekre vonatkozó részénél van valami ami miatt konstans értéket vesz fel vagy csak form postnál írkálódnak át a linkek.

Szerk: ja igen erre jó az amit Designe javasolt.
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 15:07    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Igen, a témába belenyúltam, de csak a képeket szerkesztettem és vágtam össze, a kódba nem nyúltam bele.
Nem figyeltem meg, hogy előtte rossz lett-e volna, először a témát szerettem volna helyrerakni, csak utána töltöm meg tartalommal. Mindjárt visszaállítom az eredeti témát, és megpróbálom úgy... Meg a PHPMyAdminos ötletet is megpróbálom.
Eszembe se jutott, hogy a téma lehet a hiba...
Ha PHPMyAdminban javítok, úgy megtartja a linket. A Postnál lesz a hiba. De még ez is túl nagy.
Visszaállítok egy korábbi témát, írok, mi az eredmény.
És köszönöm a segítséget.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 15:14    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem, a témát hiába módosítom, nem változik semmi.
Egyébként most jut eszembe, az eredeti téma asszem a DeepBlue volt pont, csak a képeket cseréltem ki, és a CSS kódot írtam át.

+megfigyelés: Miután átírtam PHPMyAmdinban az egyik hír kódját és helyesen jelent meg, megnyitottam a szerkesztőben, és semmit sem módosítva elküldtem a hírt újra. A link megint törlődött....
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 21:54    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintetek telepítsek inkább egy régebbi de biztosan működő Nukeot? Most még szerintem megtehetem, később - miután megtanítottam a megfelelő embereket, hogy miket és hogyan kezeljenek, utána sztem esélytelen.
De ha később fejlődik a Nuke és kénytelen leszek átállni, akkor, nehezebb lesz az átállás 1, a sok tartalom miatt, 2, az alkalmazottak újbóli betanítása miatt (nem szeretik így sem a gépet...)
Vagy reménykedek, hogy nem sok hiba lesz ebben....

Egyébként kijött egy javítópatch, azt még nem tettem fel, ellenben feltettem egy kalendar nevezetű modult, ami nem tudom mennyit módosíthat a dolgokon, mindenesetre működik 8 alatt is... úgy ahogy.
Vissza az elejére
Designe
Dr.NukeR
Dr.NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 5. Kedd, 22:09    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Csepi írta:
Szerintetek telepítsek inkább egy régebbi de biztosan működő Nukeot? Most még szerintem megtehetem, később - miután megtanítottam a megfelelő embereket, hogy miket és hogyan kezeljenek, utána sztem esélytelen.
De ha később fejlődik a Nuke és kénytelen leszek átállni, akkor, nehezebb lesz az átállás 1, a sok tartalom miatt, 2, az alkalmazottak újbóli betanítása miatt (nem szeretik így sem a gépet...)
Vagy reménykedek, hogy nem sok hiba lesz ebben....

Egyébként kijött egy javítópatch, azt még nem tettem fel, ellenben feltettem egy kalendar nevezetű modult, ami nem tudom mennyit módosíthat a dolgokon, mindenesetre működik 8 alatt is... úgy ahogy.

Hát ha engem kérdezel én a 7.7-et választanám mert nekem az váltbe.Persze hozzá teszem sose használtam a 8.1-et max 1szer feltelepítettem, hogy lássam milyen azt annyi de semmit se raktam pluszba hozzá
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 7. Csütörtök, 17:16    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Adok a 8-asnak mégegy esélyt, most a 8.1 van újratelepítve, és működnek a linkek.
Amennyiben megint előjön, úgy vagy az egyik kiegészítő lesz a ludas, vagy.. vagy nem tudom, nem hiszem el, hogy a képek hatással lennének a Post adatokra...
És ha becsődölne, akkor marad a 7.7-es verzió - ha valakinek az működik, akkor az lesz - nekem meg mindegy lesz.
Köszi a segítséget, ha megtalálom a hibát, írok.

Üdv
Péter
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 10. Vasárnap, 21:35    Hozzászólás témája: Válasz Hozzászólás az előzmény idézésével

Asszem megvan a válasz:
A calendar modul, amit telepítettem. Amikor másodszorra is feltelepítettem ugyanezt a modult, megint elszálltak a linkek. Valószínűnek tartom, hogy a 7.x-hez íródott modul már nem műkdöik 8.x-en...
Mindenesetre a 8.1 eljátszotta a második esélyét. Most 7.7-et raktam fel, kicsit kínlódok ugyan az ékezetes betűkkel, mert még nem találtam megoldást, de keresek még egy kicsit.

Köszi a segítséget mindenkinek!
Üdv
Péter
Vissza az elejére
pphate2
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. November 20. Péntek, 9:34    Hozzászólás témája: ugyan ez a problémám Hozzászólás az előzmény idézésével

én is a 8.1 et használom és nekem se működnek tök ugyan ez az eset csak a calendert én is felraktam de azóta már le is töröltem nekem a 3-d fantasy a témám és én csak a képeket módosítottam belőle

plusz még az is a kérdésem hogy miért válnak néha az ékezetes betűim kérdöjellé ? mi okozza ezt ?
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. November 20. Péntek, 20:47    Hozzászólás témája: Re: ugyan ez a problémám Hozzászólás az előzmény idézésével

pphate2 írta:
én is a 8.1 et használom és nekem se működnek tök ugyan ez az eset csak a calendert én is felraktam de azóta már le is töröltem nekem a 3-d fantasy a témám és én csak a képeket módosítottam belőle

plusz még az is a kérdésem hogy miért válnak néha az ékezetes betűim kérdöjellé ? mi okozza ezt ?

Énnálam a kérdőjelek a szerverfrissítéskor jöttek elő, utána nem. Aztán a következő frissítésnél megint... As szerver válaszából idézek:

Ezt írtam a levélben a szerverüzemeltettető cégnek: írta:

"[...]
Az lenne a kérdésem, hogy volt-e a közelmúltban (elmúlt 2 hónapban nem ellenőriztem) MYSQL frissítés.

Egy PHPNuke alapú rendszer az oldalon az összes ő és ű betűt lecserélte ?-jelekre, ami elgé bosszantó.

A hiba okát próbálom kideríteni, hogy megpróbáljam csökkenteni az ilyen eseteket, és biztonsági mentésből vissza tudjam állítani az adatokat.

"

Erre a szerverüzemeltető cég eztl írta:

"[...]
A probléma az, hogy az Ön programja nem a gyári alapbeállításokat feltételezi a rendszerünkről, hanem a latin2-t.

A MySQL kapcsolódás után az alábbi parancsokat kell kiadni:

$kod="latin2";
mysql_query("SET NAMES '".$kod."'",$kapcsolat);
mysql_query("SET character_set_client=".$kod,$kapcsolat);
mysql_query("SET character_set_connection=".$kod,$kapcsolat);
mysql_query("SET character_set_database=".$kod,$kapcsolat);
mysql_query("SET character_set_results=".$kod,$kapcsolat);
mysql_query("SET character_set_server=".$kod,$kapcsolat);
"

Szerintem semmi nem változott...

(Valaki aki ért hozzá: miért is kéne ezeket a kapcsolódási parancsokat adnom? És hol?)

Remélem azért tudtam valamit segíteni...

Üdv:
Csepi
Vissza az elejére
pphate2
Új NukeR
Új NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. November 21. Szombat, 12:06    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi a választ ! azóta 7.7 re váltottam mert elegem lett a 8.1 ból most már az a kérdés hogy a 7.7 et miért kell upgradelgetni? azok nélkül nem jo?
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. November 22. Vasárnap, 19:15    Hozzászólás témája: : Nem működő linkek Hozzászólás az előzmény idézésével

pphate2 írta:
köszi a választ ! azóta 7.7 re váltottam mert elegem lett a 8.1 ból most már az a kérdés hogy a 7.7 et miért kell upgradelgetni? azok nélkül nem jo?

Mert így kevesebb benne a biztonsági rés! Wink
Egyébként erősen ajánlom a fórumot nagyon update-elni, már amennyire lehet! Ugyanis a SPAM robotok kb 2 hét alatt kiszúrták és úgy teleszemetelték az egészet, hogy két napig szidtam a felsőbb rokonait az íróknak. Így is jönnek a spam-ek, de sokkal kevesebb, így napi 1-2-re tehető! Amúgy meg napi 10-20 volt az átlag.
(most keresek valami capthca rendszert a hozzászólásokhoz...)

Üdv
Csepi
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban