Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva. Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>
A változó neveknél figyelj arra, hogy ezek szerint rendezi majd ÁBC-be a modulok belső menüpontjait, és nem az értékük szerint, ezért aztán akár ílyen neveket is használhatsz:
Az adminisztrációs menü Blokk, Modul vagy a Sommaire adatainak szerkesztésénél most már az eddig használt névek helyett, egyszerűen megadhatod az első pont szerint definiált változóid nevét, pl így:
Elküldve: 2005. Június 1. Szerda, 23:56 Hozzászólás témája: : Függvény a többnyelvű támogatáshoz
gorilla írta:
Van egy kis gondom ezzel a megoldással:
Hol definiálódik a abe_txt2def() függvény?
Meg a mainfile-ban levő cserélendő rész sem találom, lehet hogy 7.6os verzióra másképp kell?
A mainfile.php utolso sora fole kell bemasolni ezeket a sorokat:
PHP:
//<?php nem a kod resze
/************************************************************************/
/* Keszitette: HA5ABE */
/* http://www.kgazd.bme.hu */
/* */
/* Ez a fuggveny lecsereli a kapott erteket a define() -ben megadott */
/* ertekre. */
/* */
/* Használata pl: abe_txt2def("_XXX") */
/* */
/* Ha a kapott parameter erteke alahuzassal kezdodik, pl: "_XXX" */
/* és definialt, pl: define("_XXX","YYYYYYY"); */
/* akkor a visszatérési érték: "YYYYYYY" */
/* egyebkent visszatérési ertek a kapott parameter: "_XXX" */
/* */
function abe_txt2def($txt) {
if(substr($txt, 0, 1) == "_") {
if (defined($txt)) {
$txt = constant($txt);
}
}
return $txt;
}
Mivel minden modul meghivja a mainfile.php-t ezzel definialva lessz mindhol a fuggveny, csak egyszeruen a valtozot a fuggvenybe kell tenni es ha az _ kezdodik akkor a nyelvi file-ban keresi elobb a definiciot. _________________
Elküldve: 2005. Június 2. Csütörtök, 17:01 Hozzászólás témája: : Függvény a többnyelvű támogatáshoz
ehh.. elfelejtettem feltölteni a frissített mainfile-t... Mert nem sikerült megtalálnom még ezt a mainfileban kicserélendő részt...
Lehet hogy 7.6-nál másképp van?
Egy ilyet találtam ami kicsit hasonlít...
Kód:
$title = stripslashes(FixQuotes($row2['title']));
Ez az 1019. sornál van. (Ha az első az 0. A szerver asszem 1.-nek az elsőt, tehát ez inkább az 1020. sor)
De így se nagyon akar menni ha ezt cserélem le.. Próbáltam h átnevezem a check_html-t FixQuotes-ra hátha ez változott, de nem meg így se...
-------------
Utólag: hát működik ezzel az átírom FixQuotes-ra módszerrel! Meg még volt egy hibám hogy kimásoltam a kódot és becsúszott egy space.. de most megy!! Kösz
Elküldve: 2005. Június 2. Csütörtök, 17:54 Hozzászólás témája: : Függvény a többnyelvű támogatáshoz
Hogyan lehet megoldani, hogy a blokkok címe is váltható legyen a nyelvváltással? A blokkcímek nem SQL-en tárolódnak? Mert akkor nehezebb lesz...
(Remélem erre nem pont akkor fogok rájönni amikor elküldöm a hozzászólást )
Elküldve: 2005. Június 2. Csütörtök, 18:13 Hozzászólás témája: minta
gorilla írta:
Hogyan lehet megoldani, hogy a blokkok címe is váltható legyen a nyelvváltással? A blokkcímek nem SQL-en tárolódnak? Mert akkor nehezebb lesz...
(Remélem erre nem pont akkor fogok rájönni amikor elküldöm a hozzászólást )
Olvasd el az első hozzászólást. Pont itt írtam le. Nem kell lecserélni a mainfile.php-ben semmit, hanem a végéhez kell hozzáfűzni, ui. ez egy új függvény. Ez semelyik "terjesztett" PHP-Nuke verzióban nincs benne.
Elküldve: 2005. Június 2. Csütörtök, 19:00 Hozzászólás témája: : Függvény a többnyelvű támogatáshoz
Azért értem itt a módszert, csak a php még nem az erősségem... Na de mivel még mindig nem találom a mainfile.php-ban kicserélendő sort, úgyhogy inkább a dizájnom theme.php-jában cseréltem ki ezt:
Kód:
function themesidebox($title, $content) {
ezzel:
Kód:
function themesidebox($title, $content) {
$title = abe_txt2def($title);
így megy, csak annyi a hátránya, hogy ezt muszáj az összes használandó dizájnnal megcsinálni, mondjuk én csak 1et használok így nincs jelentősége...
Elküldve: 2005. Június 4. Szombat, 13:43 Hozzászólás témája: : Függvény a többnyelvű támogatáshoz
Mostmár tényleg kezdek elbizonytalanodni.... Nekem ilyen sorok nincsenek a mainfileban Ami leginkább hasonlított az a FixQuote-os volt de az más...
Mondjuk a dolog működik és az a lényeg, csak így nem tudtam megoldani, csak a theme-php-ssal...
Elküldve: 2005. Június 4. Szombat, 14:19 Hozzászólás témája: : Függvény a többnyelvű támogatáshoz
gorilla írta:
Mostmár tényleg kezdek elbizonytalanodni.... Nekem ilyen sorok nincsenek a mainfileban Ami leginkább hasonlított az a FixQuote-os volt de az más...
Mondjuk a dolog működik és az a lényeg, csak így nem tudtam megoldani, csak a theme-php-ssal...
OK. Lényeg, hogy úgy működik ahogyan szeretnéd.
Ettől függetlenül megnézem azt a maifile.php-t, ha átküldöd. (ha5abe@hotmail.com)
Elképzelhető, hogy ami nálam van, az már valami módosított.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban