Nyitólap | Regisztráció | Kapcsolat | English |   

PHP-Nuke PHP-Nuke
PHP-Nuke Portál :: Téma megtekintése - A nuker.hu linkjei
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva.
Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>

A nuker.hu linkjei
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 6. Hétfő, 0:38    Hozzászólás témája: A nuker.hu linkjei Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali!
A kérdésem a következő:
Miért html kiterjesztésű az oldal linkjeinek nagyrésze?
Biztonság avagy saját trükk bújik bennük?

Üdv: Tkalex
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 6. Hétfő, 11:29    Hozzászólás témája: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

Nincs szo biztonsagrol, es trukkrol sem.
Csak arrol van szo hogy a keresok elonyben reszesitik a rovid webcimeket.
Ezzel kapcsolatosan a Weblabor oldalan olvashato egy cikk.
http://weblabor.hu/cikkek/rovidwebcim
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 1:21    Hozzászólás témája: Re: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

black71 írta:
Nincs szo biztonsagrol, es trukkrol sem.
Csak arrol van szo hogy a keresok elonyben reszesitik a rovid webcimeket.
Ezzel kapcsolatosan a Weblabor oldalan olvashato egy cikk.
http://weblabor.hu/cikkek/rovidwebcim

Helló!
Kösz a linket, elolvastam az írást. Azt megértettem, hogy miért szükséges, de a kivitelezés már problémás lenne nekem. Csak mostanában kezdtem ismerkedni a PHP-vel és a MySQL is csak azért ismerős, mert néha belekell piszkálni és a nuke telepítésnél is mintha...
Sz'al komolyan: ez a rész nekem még magas, ráadásul autodidakta mód tanulom az egészet.
Nem emlékszem, volt e vmi link, bővebb infókról, majd visszanézek. Egyéb ötlet a könyebb megtanulásáról? Új téma? Laughing
Kösz: Tkalex
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 1:40    Hozzászólás témája: Re: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha erdekel a dolog akkor ezen a cimen http://gt.audioslaved.com valamint http://nukecops.com -on meg talalod a megvalositashoz szukseges scripteket, infokat stb...
De mivel itt a .htaccess file hasznalata elengedhetetlen, free szolgaltatoknal nem fogod tudni alkalmazni ezt a megoldast Sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 1:50    Hozzászólás témája: : A nuker.hu linkjei Hozzászólás az előzmény idézésével

Kösz, utánna megyek! Felhagyok az ingyenes "szolgáltatókkal" , inkább befizetek, mint ráfizetek!
Tkalex
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 1:59    Hozzászólás témája: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

Tkalex írta:
Kösz, utánna megyek! Felhagyok az ingyenes "szolgáltatókkal" , inkább befizetek, mint ráfizetek!
Tkalex

A ket oldalon 2 kulonbozo megoldas van en a http://gt.audioslaved.com hasznalt scriptet reszesitettem elonyben.
Mukodeset tekintve gyakorlatilag nincs kulonbseg.
Ha te is szeretned hasznalni a rovid url cimeket nem art localhost-on kiprobalni mindket megoldast.
Vissza az elejére
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 2:36    Hozzászólás témája: : A nuker.hu linkjei Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak halkan és szemlesütve kérdezem: ki tudnád bővíteni a GT-NExtGen féle linket? Eltévedtem!
Kösz:Tkalex
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 2:48    Hozzászólás témája: php-nuke rovid cim Hozzászólás az előzmény idézésével

Mire gondolsz pontosan?
Vissza az elejére
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 2:51    Hozzászólás témája: Re: php-nuke rovid cim Hozzászólás az előzmény idézésével

black71 írta:
Mire gondolsz pontosan?

Jól látom, hogy erről van szó: GT-NExtGEn Beta Ver 0.4 ?
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 7. Kedd, 2:59    Hozzászólás témája: Re: php-nuke rovid cim Hozzászólás az előzmény idézésével

Tkalex írta:
black71 írta:
Mire gondolsz pontosan?

Jól látom, hogy erről van szó: GT-NExtGEn Beta Ver 0.4 ?

Jol.
Az tartalmazza az alap csomagot, es a 0.4a pedig az uj verzio.
Azt javaslom hogy a telepitest a 0.4a verzo szerint csinald.
A 0.4 verzioban levo file-kat kell hozza hasznalni.
Vissza az elejére
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 9. Csütörtök, 0:40    Hozzászólás témája: : A nuker.hu linkjei Hozzászólás az előzmény idézésével

Embarassed
Helló!
Szóval izé... Lám a láma.
A tegnap éjszakát, az apacsok dokumentációjának felkutatásával és átolvasásával töltöttem, de nem értem, hogyan tudom beüzemelni a mod_rewrite -t?
Tkalex
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 9. Csütörtök, 0:46    Hozzászólás témája: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

Tkalex írta:
Embarassed
Helló!
Szóval izé... Lám a láma.
A tegnap éjszakát, az apacsok dokumentációjának felkutatásával és átolvasásával töltöttem, de nem értem, hogyan tudom beüzemelni a mod_rewrite -t?
Tkalex

Nem ertem a problemat?
Mit nem sikerul, pls kicsit bovebben neked egyertelmu de nekem igy semmit nem mond amit irtal.
Vissza az elejére
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 9. Csütörtök, 1:00    Hozzászólás témája: Re: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

black71 írta:

Nem ertem a problemat?
Mit nem sikerul, pls kicsit bovebben neked egyertelmu de nekem igy semmit nem mond amit irtal.

Szóval leszedtem a dolgokat, pluszz a GT-NExtGEn Mod_Rewrite Tester-t. Ezt lefuttatva azt az üzenetet kapom, hogy nincs installálva/megfelelően konfigurálva a rewrite mod. Már nem tudom, hogy hol (hajnal volt már nagyon), megnéztem az apache telepített dolgait, de a rewrite nincs közte.
Érthetőbb lett?
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 9. Csütörtök, 1:15    Hozzászólás témája: Re: googletap Hozzászólás az előzmény idézésével

Az apache/conf/httpd.conf -t nyisd meg valamilyen szovegszerkesztovel,
es keress ra erre:
Idézet:
LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so

Ha van benne ilyen sor akkor valoszinuleg kivan kommentezve, ha nincs benne akkor feltehetoleg az apache/modules/mod_rewrite.so mudulod sincs.
Ebben az esetben vagy telepits egy apache-t ami tartalamazza, esetleg egy komplet szerver csomagot, de beszerezheted ezt a modult is az apache-hoz.
Ha szerver csomagot valasztod ez maximalisan jo lessz http://www.nuker.hu/letoltesek-4.html

Ha csak kommentezve van torold a sor elejrol (#), es inditsd ujra az apache-t.
Vissza az elejére
Tkalex
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 9. Csütörtök, 1:27    Hozzászólás témája: : A nuker.hu linkjei Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor nem volt tulságosan lámás kérdés. Ezen már tegnap tul voltam, ezért kerestem a dokumentációt.
A mod bent van a modul könyvtárban, és kikommenteltem már.
A doksi így irja a telepítést: --enable-rewrite
Attól tartok, ehhez valami furmány kell, már csak ezért is:
Make sure you have an ANSI-C compiler installed
Szerva nálad!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban