Nyitólap | Regisztráció | Kapcsolat | English |   

PHP-Nuke PHP-Nuke
PHP-Nuke Portál :: Téma megtekintése - portál költöztetés
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva.
Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>

portál költöztetés
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 4. Szombat, 19:41    Hozzászólás témája: portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Eddig a freeweben volt tárolva a honlapom. Természetesen sok megkötéssel, ezért váltottam fizetős tárhelyre. Eddig php-nuke 7.3-as verziót üzemeltettem. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám úgy átmenteni az egész oldalamat - ami még a freeweben van - az új tárhelyre, hogy az új helyen már a php-nuke legújabb verziója legyen, de az eddigi beállítások legyenek érvényesek. Tudom kicsit hülyén fogalmazok. Szóval az lenne a cél, hogy a legújabb verzió legyen fent a fizetős tárhelyen, amin előhívnám a régi tartalmat, dizájnt,... amit persze késöbb optimalizálnék az új verzióra. Huh remélem érthető volt vmennyire Smile igazából, így újra elolvasva, még én se nagyon értem, de remélem vki kitalálja mire gondolok és válaszol Laughing Ja akkor is fel kell rakni a chatserv javítást, ha a legújabb verziót teszem fel?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 4. Szombat, 21:39    Hozzászólás témája: Re: portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Beallitasokat csinald meg az uj url szerint.
Elsosorban olyan beallitasokra gondolok amit az adatbazis tartalmaz, de termeszetesen a php file-okat modositsd ha szukseges.
Ezt tobb fele keppen is lehet csinalni, de leg gyorsabban talan ugy, ha az elmentett .sql file-t meg nyitod valami editorral, es ra keresel a regi url cimedre es modositod az uj url cimre.
Ezt igy csak amiatt tartom celszerunek, mert nem biztos hogy csak a beallitasokban adtad meg az url-t.
Majd ugyan igy az oldalon hasznalt email cimeket is modositsd.
Ha ez meg van, dumpold fel az adatbazist, toltsd fel a nuke-t (jelenleg ez 7.6 v.) , allitsd be a config.php-t, jelentkezz be mint admin.
A php-nuke csomag tartalmaz egy upgrades konyvtarat, azon belul 7.x konyvtarbol a nuke root-ba masold be a upgrade73-74.php, upgrade74-75.php, es upgrade75-76.php file-okat, es egyenkent frissitsd veluk az adatbazist. Vagyis elobb hivd meg a upgrade73-74.php-t csinald meg a frissitest 7.4-re majd az upgrade74-75.php-el frissitesz 7.5-re es igy tovabb.
Ha minden rendben megy akkor az adatbazisod php-nuke 7.6-at adatvesztes nelkul, vagyis mukodni kell rendesen mindennek.
A regebbi verzioban amit esetlegesen modositottal a php-nuke file-okban, azokat modositasokat ujra meg kell csinalnod a file-okban.
A jelenleg hasznalt themes-t masold a themes konyvtarba, a tobbit torolheted.
Chatserv javitas erosen ajanlott dolog, de ha az oldalunkrol toltod le a csomagot, akkor az mar tartalmazza.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 20. Hétfő, 0:07    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Még készítem az új oldalt, de felmerült bennem a kérdés, hogy megéri e. Ugyanis a régi oldal, még mindig működik, és azt használják. Én telepítettem az új rendszert egy új tárhelyre, és a régi oldal adatbázisát átmentettem az újéra, de ennek már 2-3 hete. Ezalatt a látogatók folyamatosan jártak a régi oldalra, ami azért jelent az új oldalnál problémát, mert pl az adatbázis átmentés utáni fórum hozzászólások, vagy az azután feltett hírek és egyebek, nem lesznek rajta az új oldalon, ami számomra problémát jelent. Ezt ugye egyszerűen meg lehetne oldani, azzal, hogy a megjelenés elött, újra átmentemaz adatbázist. A probléma, csak az, hogy én az új oldalon csínáltam változásokat az adatbázisban, és szeretnék, még többet is. A kérdés, hogy akkor van e arra mód, hogy a régi adatbázist, úgy ötvözni az újjal, hogy a régi is megmaradjon, de az újal is frissítve legyen?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 20. Hétfő, 2:04    Hozzászólás témája: adatbazis Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindent lehet Smile
Nem tudom hogy mit modositottal az uj adatbazisodban, de gondolom hogy uj tablakat dumpoltal fel.
A lenyeg hogy az adatbazist tablankent de akar mezonkent is tudod frissiteni.
phpMyAdmin-ban van olyan funkcio is hogy egyik adatbazis tablabol at tudod masolni az adatokat egy masik adatbazis tablajaba.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 20. Hétfő, 17:44    Hozzászólás témája: Re: adatbazis Hozzászólás az előzmény idézésével

black71 írta:
Mindent lehet Smile
Nem tudom hogy mit modositottal az uj adatbazisodban, de gondolom hogy uj tablakat dumpoltal fel.
A lenyeg hogy az adatbazist tablankent de akar mezonkent is tudod frissiteni.
phpMyAdmin-ban van olyan funkcio is hogy egyik adatbazis tablabol at tudod masolni az adatokat egy masik adatbazis tablajaba.

Értem, tehát akkor bátran folytatom a frissítgetést. Majd, ha elérek odáig, szerintem még megkerslek Smile
Vissza az elejére
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 24. Péntek, 12:13    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Elérkeztem, ahoz a pillanathoz, amikor csaknem mindennel elkészültem az új oldalon. Márcsak az van hátra, hogy összehangoljam a régi és az új oldal adatbázisát. Úgy készítettem el az új honlapot, hogy a régire építve, vagyis, mikor elkeztem készíteni az új oldalt (kb 3 hete), akkor a régi adatbázist átmásoltam az újba és erre építettem. Az összehangolásra két ötletem van:
1, kimentem az sql adatbázisokat egy szerkeszthető szöveg fájlba. Ezután összehasonlítom, és ami nincs benne az újba, azokkal kiegészítem, de felülírni nem írok felül semmit.
2, Igazából, csak néhány adat kéne a régi adatbázisból, ezek a következők: új fórum hozzászólások, új regisztrált tagok, személyes üzenetek (ha van erre mód), - erre sem tudom, hogy van e mód és megéri e, de ha a felhasználók módosítottak az elmúlt 3 hétben a személyes beállításukon (amire van esély), és én ezt nem frissítem az új oldalon, az is nehézséget jelent, szóval ha van rá lehetőség, ezt is frissítenem kéne - új hírek, cikkek. Szóval nagyjából ezek. Tehát lehet, hogy ezt a black által említett mezőről-mezőre módszerrel kéne frissítenem.

Mit gondoltok? Van esetleg jobb ötletetek, tippetek?
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 24. Péntek, 13:45    Hozzászólás témája: adatbazis Hozzászólás az előzmény idézésével

Az 1-es pontban emlitett megoldas szerintem jo lessz.
De azt is megcsinalhatod hogy ameik tablat frissiteni akarod, phpmyadmin-ban urited a tablat, es a masik adatbazisbol a tablahoz tartozo adatokat atmasolod az uritett tablaba.
Vissza az elejére
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 24. Péntek, 17:30    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Összehasonlítottam a két adatbázist és módosítottam az újat. Viszont az adatbázis feltöltés, már túl nagy falatnak bizonyul. Kitöröltem az új oldalam adatbázisának tartalmát (az nfl nevű adatbázist meghagytam, csak a tartalmat töröltem). Majd az sql fülre kattintottam az ablakba bemásoltam az új adatbázis tartalmat, ami így kezdődik:

Kód:
# phpMyAdmin SQL Dump
# version 2.5.7-pl1
# http://www.phpmyadmin.net
#
# Hoszt: localhost
# Létrehozás ideje: 2004. Dec 24. 15:53
# Szerver verzió: 4.0.22
# PHP Verzió: 4.3.9
#
# Adatbázis : `nfl`
#
USE nfl;

# --------------------------------------------------------

#
# Tábla szerkezet: `cpg_installs`
#

CREATE TABLE `cpg_installs` (
  `cpg_id` tinyint(3) NOT NULL auto_increment,
  `dirname` varchar(20) NOT NULL default '',
  `prefix` varchar(20) NOT NULL default '',
  `version` varchar(10) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`cpg_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2 ;

#
# Tábla adatok: `cpg_installs`
#

INSERT INTO `cpg_installs` VALUES (1, 'coppermine', 'nuke_cpg_', '1.2.2b');

#
# Tábla szerkezet: `nuke_authors`
#

CREATE TABLE `nuke_authors` (

Tehát töröltem belőlle a következő sort:
Kód:
CREATE DATABASE `nfl`;

aztán rákattintottam a végrehajt gombra. Kb 3 percnyi töltés után a következő hibaüzenetet írta:
Kód:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /WWW/hu/dataglobe/mysql/libraries/read_dump.lib.php on line 77

És ez nem tudom, mit jelenthet Shocked . Valaki tudja, hogy lehet az adatbázist hiba nélkül feltölteni? Confused
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 24. Péntek, 18:14    Hozzászólás témája: adatbazis Hozzászólás az előzmény idézésével

vektor írta:
Összehasonlítottam a két adatbázist és módosítottam az újat. Viszont az adatbázis feltöltés, már túl nagy falatnak bizonyul. Kitöröltem az új oldalam adatbázisának tartalmát (az nfl nevű adatbázist meghagytam, csak a tartalmat töröltem). Majd az sql fülre kattintottam az ablakba bemásoltam az új adatbázis tartalmat, ami így kezdődik:

Kód:
# phpMyAdmin SQL Dump
# version 2.5.7-pl1
# http://www.phpmyadmin.net
#
# Hoszt: localhost
# Létrehozás ideje: 2004. Dec 24. 15:53
# Szerver verzió: 4.0.22
# PHP Verzió: 4.3.9
#
# Adatbázis : `nfl`
#
USE nfl;

#
# Tábla szerkezet: `cpg_installs`
#

CREATE TABLE `cpg_installs` (
  `cpg_id` tinyint(3) NOT NULL auto_increment,
  `dirname` varchar(20) NOT NULL default '',
  `prefix` varchar(20) NOT NULL default '',
  `version` varchar(10) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`cpg_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2 ;

#
# Tábla adatok: `cpg_installs`
#

INSERT INTO `cpg_installs` VALUES (1, 'coppermine', 'nuke_cpg_', '1.2.2b');

#
# Tábla szerkezet: `nuke_authors`
#

CREATE TABLE `nuke_authors` (

Tehát töröltem belőlle a következő sort:
Kód:
CREATE DATABASE `nfl`;

aztán rákattintottam a végrehajt gombra. Kb 3 percnyi töltés után a következő hibaüzenetet írta:
Kód:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /WWW/hu/dataglobe/mysql/libraries/read_dump.lib.php on line 77

És ez nem tudom, mit jelenthet Shocked . Valaki tudja, hogy lehet az adatbázist hiba nélkül feltölteni? Confused

30 masodpercet tulhaladta a dumpolasi ido.
Ezt csak a szerver php.ini file-ban lehet allitani.
Ha nem megy a feltoltes egyben, akkor toltsd fel tablankent tizesevel mondjuk.
Bar ez inkabb olyan tabla miatt van amiben nagy a tartalom. Tehat eleg ha csak azokat dumpolod kulon.
Van egy szoftver ezzer kozvetlen kapcsolatba tudsz lepni az adatbazissal, talan meg ez egy jo megoldas lehet ilye nesetben.
http://www.navicat.com
Vissza az elejére
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 25. Szombat, 17:57    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Az első gondom, hogy ez a navicat nevű program nem tudott csatlakozni a azerverhez, de ez nem gond... A módosított sql adatbázist részletenként töltöttem fel. Az eredménye egy nagy adag káosz. Tehát visszatöltöttem a frissítés elötti adatbázist. Megpróbálom a második variációt. Black említetted, hogy táblánként lehet frissíteni az adatbázist. Engem igazából a mikéntje érdekelne, mert nem jöttem, még rá. A kiürítés az tiszta, viszont, hogy abba az üres táblába, hogy mentem át a régiből az adatokat az már nem annyira. Mint ahogy az sem teljesen, hogy az említett:
Idézet:
új fórum hozzászólások, új regisztrált tagok, személyes üzenetek (ha van erre mód), - erre sem tudom, hogy van e mód és megéri e, de ha a felhasználók módosítottak az elmúlt 3 hétben a személyes beállításukon (amire van esély), és én ezt nem frissítem az új oldalon, az is nehézséget jelent, szóval ha van rá lehetőség, ezt is frissítenem kéne - új hírek, cikkek.

Ezekhez a módosításokhoz elég ezeket a táblákat frissíteni?: bbforums, bbposts_text, bbprivmsgs, bbsearch_wordlist, bbsearch_wordmatch, bbtopics, bbtopics_watch, bbuser_group, pages, stories, users, users_ temp . (a nuke_ előtagot lehagytam)
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 25. Szombat, 18:49    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

vektor írta:
Az első gondom, hogy ez a navicat nevű program nem tudott csatlakozni a azerverhez, de ez nem gond... A módosított sql adatbázist részletenként töltöttem fel. Az eredménye egy nagy adag káosz. Tehát visszatöltöttem a frissítés elötti adatbázist. Megpróbálom a második variációt. Black említetted, hogy táblánként lehet frissíteni az adatbázist. Engem igazából a mikéntje érdekelne, mert nem jöttem, még rá. A kiürítés az tiszta, viszont, hogy abba az üres táblába, hogy mentem át a régiből az adatokat az már nem annyira. Mint ahogy az sem teljesen, hogy az említett:
Idézet:
új fórum hozzászólások, új regisztrált tagok, személyes üzenetek (ha van erre mód), - erre sem tudom, hogy van e mód és megéri e, de ha a felhasználók módosítottak az elmúlt 3 hétben a személyes beállításukon (amire van esély), és én ezt nem frissítem az új oldalon, az is nehézséget jelent, szóval ha van rá lehetőség, ezt is frissítenem kéne - új hírek, cikkek.

Ezekhez a módosításokhoz elég ezeket a táblákat frissíteni?: bbforums, bbposts_text, bbprivmsgs, bbsearch_wordlist, bbsearch_wordmatch, bbtopics, bbtopics_watch, bbuser_group, pages, stories, users, users_ temp . (a nuke_ előtagot lehagytam)

Igen elegendo azokat frissiteni.
Egyik adatbazis tablabol a masik adatbazis tablaba masolni ugy tudsz masolni phpmyadmin-nal, hogy urited elobb az a tablat amibe menteni szertned majd az adatokat (ez eddig ok).
Begnyitod azt az adatbazis ameikbol az adatokat akarod masolni, es ra kattintasz arra a tablara ameiknek az adatai kellenek.
Ezutan a phpmyadminban felso menujeben van egy olyan funkcio (ujjabb phpmyadmin) "Tevékenységek" erre ra kattintasz.
A bejovo oldalon meg keresed ezt az opciot "Tábla másolása ide (adatbázis.tábla): " es be allitod mek adatbazisba akarod masolni, valamint be irod hogy mi a tabla neve.
Ha ezzel meg vagy nincs mas dologod csak kijelolod "Csak adatok" funkciot, es ra kattintasz a vegrehajt gombra.
De szerintem ezeket a tablakat torolheted is, es azokkal helyetesids amivel frissiteni akarod.
Meg neztem ezeket a tablakat, es 7.3 - 7.6 -nal teljesen azonosak.
Szoval csk torold ki ezeket es ted fel a masikat.
Vissza az elejére
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 25. Szombat, 20:37    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Fain! Minden jónak tűnik végre. Egyedül a Content modul összetevőit nem találom sehol, így nem jelenít meg semmilyen tartalmat.
Vissza az elejére
black71
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004. December 25. Szombat, 20:53    Hozzászólás témája: adatbazis Hozzászólás az előzmény idézésével

vektor írta:
Fain! Minden jónak tűnik végre. Egyedül a Content modul összetevőit nem találom sehol, így nem jelenít meg semmilyen tartalmat.

ezeket a tablakat keresd, ez tartozik a content modulhoz.
_pages
_pages_categories
Vissza az elejére
vektor
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2004. December 25. Szombat, 23:20    Hozzászólás témája: Re: adatbazis Hozzászólás az előzmény idézésével

black71 írta:
vektor írta:

ezeket a tablakat keresd, ez tartozik a content modulhoz.
_pages
_pages_categories

Igen én is ezeket másoltam át, de nem volt bennük adat, ami több mint érdekes, mert ugyanakkor a régi oldalon, meg megjelennek az írások, de teljesen mindegy, mert az új oldalon létrehoztam az írásokat újra. Szerintem az okozhatta a gondot, hogy a 7.6-os nukeban máshogy van megoldva a Content modul. De nem számít, mert úgy tűnik, hogy minden jól működik végre Very Happy Köszönöm a segítséget
Vissza az elejére
rhade
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2005. Január 23. Vasárnap, 19:14    Hozzászólás témája: : portál költöztetés Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is a dataglobe-ra akarnám átrakni az oldalam, de valami nem stimmel...

A még az uw-n lévő: http://urportal.uw.hu

A Dataglobe-on lévő: http://dataglobe.hu/urportal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban