Nyitólap | Regisztráció | Kapcsolat | English |   

PHP-Nuke PHP-Nuke
PHP-Nuke Portál :: Téma megtekintése - Karakterkódolás/programhiba
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva.
Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>

Karakterkódolás/programhiba
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> PHP-NUKE 7.9
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 1. Szerda, 16:07    Hozzászólás témája: Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv!

Ugyan karakterkódolásról van rengeteg téma, szerintem ez nem ez alá tartozik...
Új PhpNuke rendszerem verziója 7.9 - az oldalatokról letöltve, nem tudom milyen kiegészítőkkel - php_nuke_hun mysql dumpolással lett felrakva, ha jól látom akkor utf8_unicode_ci karakterkódolással.
Ami érdekes volt, telepítésnél - dumpolásnál mint már írtam egy másik topicban - elvesztek az ékezetek, de miután újraírtam őket, minden működött.
Most is működik... majdnem mindenhol. Miért van ,hogy valahol megjeleníti a különleges magyar betűket, valahol nem?
Pl.: (2009.07.01. állapot):
hibátlan: http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=News&file=article&sid=1
rossz: http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=Topics
Van még egy két ilyen, leginkább az admin felületen láttam. Pl a topicbeállításoknál, ahol linket lehet adni a topichoz. A névben nem lehet ékezet, mert azonnal átkódolja. Néha a modulok nevét is: a keresést ha átrakom a másik oldalra, átkódolja a nevét, és az É betű eltűnik. Aztán mérgelődök egy sort, átírom, és ennyi.
Miért van ez? Vajon kódolási, vagy programhiba? Esetleg a kettő keveréke - gondolok itt a lekérdezésekre.

Köszönöm!
Üdv
Péter

U.i. van olyan oldal, ahol kikérhetem a véleményeteket az oldalról? Arra gondolok, hogy szakértői és látogatói szemmel mit javasolnátok javításra az oldalon. Van ilyen? Vagy priviben keresselek fel titeket? Majdnem hibátlan oldallal szeretnék nyitni a közönség előtt.
Köszi!

U.i 2.: Milyen megoldást tudtok adni a fórumor beszennyező SPAM ellen? Mindjárt átállítom regisztrációra, de ez édeskevés lesz - ráadásul nem biztos, hogy pl. egy véleményért bárki regisztrálna...Márpedig ilyenből rengeteg van... Tehtá hol lehet egyedül fórumfrissítést leszedni - ha lehet? Megintcsak köszi! És bocs, hogy egy topicba ennyit kérdezek, de nincs pofám ezért 3 új topicot nyitni. Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kpist
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 2. Csütörtök, 16:22    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile

Legutóbb kpist szerkesztette (2011. November 3. Csütörtök, 21:57), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 2. Csütörtök, 18:03    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia
Bocsi, megszoktam, hogy adminként van belépve. Very Happy
Bekapcsoltam a Topics modult.
Új -ékezet-hiba lesz ez a láthatáron az ismertetők alattt - mindjárt azt is bekapcsolom. Egy próbaismertetőt írtam, és nem akárhogy akadt ki az ékezetnél...
Hibátlan belépő szöveg, ami írtam: http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=Reviews (lap alján már látható az "ismerető" szóban a hiba.
Olvashatatlan ismertető szöveg:http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=1

Ugyan ez a hiba kevésbé fontos, mint a Topics, de elképzelhető,hogy ugyanazon a hibán alapszik?

Köszi a linket, mindjárt ránézek! De igazából arra lettem ovlna kíváncsi, hogy a későbbi frissítések esetleg nem 'küszöböliK' ki a spam-hibákat? (Egyáltalán ha van magában phpbbtonuke frissítés...) Egyébként azóta nem kaptam spameket... Egész frissítő változás...

Üdv
Péter
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kpist
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 4. Szombat, 16:35    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile

Legutóbb kpist szerkesztette (2011. November 3. Csütörtök, 21:59), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 4. Szombat, 18:01    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Most utf8_unicode_ci -re van állítva - korábban is használtam már, hiba nem volt vele. Mindjárt átállítom egy két próbára...
Üdv
Péter
Vissza az elejére
kpist
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 4. Szombat, 18:15    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile

Legutóbb kpist szerkesztette (2011. November 3. Csütörtök, 21:58), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 9. Csütörtök, 11:41    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia

Kipróbáltam. Minden táblában most az UTF8cgigenereal van, de a karakterkódolás az egyes helyeken ugyanúgy fennáll... Tényleg furcsállom, hogy nem minden helyen jelentkezik...

Üdv
Peti
Vissza az elejére
kpist
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 10. Péntek, 8:45    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile

Legutóbb kpist szerkesztette (2011. November 3. Csütörtök, 21:57), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 10. Péntek, 11:30    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia

"
Én eddig 8-as, és 8.1-es Nuke-ot használtam..." - azokat már telepítettem, de mindkettővel csúnyán megbántam. Ugyanis szinte minden -nekem - fontosabb kiegészítővel befagyott pl. az oldalsó menüsor, vagy telepítési hibák léptek fel a kiegészítőnél, mert különböző táblát használt volna... Úgyhogy feladtam...

"Phpbb3 fórumot teszel fel" - de igen. Sőt fel is raktam egy külön mappába. Aztán elvetettem az ötletet. Ugyanis az emberek nem fognak mindkét helyre mindig ugyanazokkal az adatokkal regisztrálni, ehhez egy kissé lusta egy mai felhasználó. Ahova nem kötelező, oda nem fog regisztrálni. Sajnos tapasztalat.
De találtam egy olyan kiegészítőt, hogy BBtoNuke2.0.23Full, ami felfrissíti egészen a kezdetektől a fórumot a 2.0.23 verzióig. Azóta tényleg kevés spamet kaptam, és nem regisztrált senki illetlen.

A többiek hol vannak? Nyaralnak? Very Happy Szegény, hogy mindig téged piszkállak Very Happy

Üdv
Péter
Vissza az elejére
kpist
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 10. Péntek, 11:59    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile

Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 20. Hétfő, 11:42    Hozzászólás témája: Ismertetők hiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
kpist írta:
Hello.

Hm... Think ... fura. Leszedtem ezt a kíváncsiság kedvéért:
http://www.nuker.hu/letoltesek-536.html
Először latin2-vel, aztán utf8-cal tettem fel az adatbázist, és mindkétszer ugyanazok a hibák jöttek ki, mint nálad is. Brick wall

Azóta van valami ötlet? Eddig jegeltem a témát, hátha ki tudom kerülni, de úgy tűnik, az Ismertető rész menni fog, és ez a legrosszabb. Ugyanis olvashatatlan az egész mindenség: (2009.07.20)
http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=1
A szöveg a "próba ismertető" lenne, de csak az "ismer" -tet lehet szinte kiolvasni.
Úgyhogy most ezt próbálom javítani. Nem érdekel, hogy a cikkek felsorolásál a címbe van egy kis hiba. Majd olyan címet választok, amiben nincs ékezet, vagy legfeljebb rákattint a cikkre, és elolvassa ott a címet.
De az ismertetők rész egy az egyben olvashatatlan, ami miatt nem indíthatom el...
Ha volt már valakinek ilyen gondja, várom az ötleteket!
Üdv:
Péter

u.i.: Mit gondoltok, jó lesz a portál? Mit javítsak rajt'? Még egy eseménykezelőt kell felraknom, utána kb aug 20-án indul. Vélemény? Jöhet priviben is! Előre is köszönöm a tanácsokat! (Ez az első portáloldalam) Laughing
Vissza az elejére
Horysz
NukeR
NukeR

HozzászólásElküldve: 2009. Július 27. Hétfő, 0:40    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

http://www.nuker.hu/ftopict-942-helyett.html

kandi módszerét próbáld.
Vissza az elejére
Csepi
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 28. Kedd, 10:01    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Kipróbálom, átírom, de nekem nem kérdőjeleket ír ki... Megtaláltam én is ezt a hozzászólást, de nem mertem módosítgatni....
Oks, még ma kipróbálom!

Köszönöm!
Ja, és üdv újra itt Smile
Vissza az elejére
aladdin
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 28. Kedd, 16:50    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

kpist írta:
A kezdetekkor én is végigszenvedtem a 8-as hibáival, aztán sok utánaolvasással apránként kijavítgattam magamnak. Rá kell szánni az időt. Laughing

A Phpbb3-at végül azért nem tettem fel én sem, amit írtál, a dupla regisztráció miatt.

Nem nyaralnak, hanem egyre kevesebben használnak Nuke-ot. Wink

Üdv.

Igazából semmit nem vesztettél a phpbb3-al, kipróbáltam, megnéztem egy másik tárhelyen, hát nem sok csudát találtam benne. Majd lesz phpbb3 nuke alá is, akinek az kell, a koreai nukerek dolgoznak rajta. De szerintem elképzelhető hogy a php-nuke 9-es verziója alatt már az lesz. Smile
Vissza az elejére
kpist
NukeRke
NukeRke

HozzászólásElküldve: 2009. Július 28. Kedd, 17:34    Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile

Legutóbb kpist szerkesztette (2011. November 3. Csütörtök, 21:56), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> PHP-NUKE 7.9 Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban