Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva. Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>
Elküldve: 2009. Július 1. Szerda, 16:07 Hozzászólás témája: Karakterkódolás/programhiba
Üdv!
Ugyan karakterkódolásról van rengeteg téma, szerintem ez nem ez alá tartozik...
Új PhpNuke rendszerem verziója 7.9 - az oldalatokról letöltve, nem tudom milyen kiegészítőkkel - php_nuke_hun mysql dumpolással lett felrakva, ha jól látom akkor utf8_unicode_ci karakterkódolással.
Ami érdekes volt, telepítésnél - dumpolásnál mint már írtam egy másik topicban - elvesztek az ékezetek, de miután újraírtam őket, minden működött.
Most is működik... majdnem mindenhol. Miért van ,hogy valahol megjeleníti a különleges magyar betűket, valahol nem?
Pl.: (2009.07.01. állapot):
hibátlan: http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=News&file=article&sid=1
rossz: http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=Topics
Van még egy két ilyen, leginkább az admin felületen láttam. Pl a topicbeállításoknál, ahol linket lehet adni a topichoz. A névben nem lehet ékezet, mert azonnal átkódolja. Néha a modulok nevét is: a keresést ha átrakom a másik oldalra, átkódolja a nevét, és az É betű eltűnik. Aztán mérgelődök egy sort, átírom, és ennyi.
Miért van ez? Vajon kódolási, vagy programhiba? Esetleg a kettő keveréke - gondolok itt a lekérdezésekre.
Köszönöm!
Üdv
Péter
U.i. van olyan oldal, ahol kikérhetem a véleményeteket az oldalról? Arra gondolok, hogy szakértői és látogatói szemmel mit javasolnátok javításra az oldalon. Van ilyen? Vagy priviben keresselek fel titeket? Majdnem hibátlan oldallal szeretnék nyitni a közönség előtt.
Köszi!
U.i 2.: Milyen megoldást tudtok adni a fórumor beszennyező SPAM ellen? Mindjárt átállítom regisztrációra, de ez édeskevés lesz - ráadásul nem biztos, hogy pl. egy véleményért bárki regisztrálna...Márpedig ilyenből rengeteg van... Tehtá hol lehet egyedül fórumfrissítést leszedni - ha lehet? Megintcsak köszi! És bocs, hogy egy topicba ennyit kérdezek, de nincs pofám ezért 3 új topicot nyitni.
Ugyan ez a hiba kevésbé fontos, mint a Topics, de elképzelhető,hogy ugyanazon a hibán alapszik?
Köszi a linket, mindjárt ránézek! De igazából arra lettem ovlna kíváncsi, hogy a későbbi frissítések esetleg nem 'küszöböliK' ki a spam-hibákat? (Egyáltalán ha van magában phpbbtonuke frissítés...) Egyébként azóta nem kaptam spameket... Egész frissítő változás...
Elküldve: 2009. Július 9. Csütörtök, 11:41 Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba
Szia
Kipróbáltam. Minden táblában most az UTF8cgigenereal van, de a karakterkódolás az egyes helyeken ugyanúgy fennáll... Tényleg furcsállom, hogy nem minden helyen jelentkezik...
Elküldve: 2009. Július 10. Péntek, 11:30 Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba
Szia
"
Én eddig 8-as, és 8.1-es Nuke-ot használtam..." - azokat már telepítettem, de mindkettővel csúnyán megbántam. Ugyanis szinte minden -nekem - fontosabb kiegészítővel befagyott pl. az oldalsó menüsor, vagy telepítési hibák léptek fel a kiegészítőnél, mert különböző táblát használt volna... Úgyhogy feladtam...
"Phpbb3 fórumot teszel fel" - de igen. Sőt fel is raktam egy külön mappába. Aztán elvetettem az ötletet. Ugyanis az emberek nem fognak mindkét helyre mindig ugyanazokkal az adatokkal regisztrálni, ehhez egy kissé lusta egy mai felhasználó. Ahova nem kötelező, oda nem fog regisztrálni. Sajnos tapasztalat.
De találtam egy olyan kiegészítőt, hogy BBtoNuke2.0.23Full, ami felfrissíti egészen a kezdetektől a fórumot a 2.0.23 verzióig. Azóta tényleg kevés spamet kaptam, és nem regisztrált senki illetlen.
A többiek hol vannak? Nyaralnak? Szegény, hogy mindig téged piszkállak
Elküldve: 2009. Július 20. Hétfő, 11:42 Hozzászólás témája: Ismertetők hiba
Sziasztok!
kpist írta:
Hello.
Hm... ... fura. Leszedtem ezt a kíváncsiság kedvéért:
http://www.nuker.hu/letoltesek-536.html
Először latin2-vel, aztán utf8-cal tettem fel az adatbázist, és mindkétszer ugyanazok a hibák jöttek ki, mint nálad is.
Azóta van valami ötlet? Eddig jegeltem a témát, hátha ki tudom kerülni, de úgy tűnik, az Ismertető rész menni fog, és ez a legrosszabb. Ugyanis olvashatatlan az egész mindenség: (2009.07.20)
http://csodaszarvas.eu/csip/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=1
A szöveg a "próba ismertető" lenne, de csak az "ismer" -tet lehet szinte kiolvasni.
Úgyhogy most ezt próbálom javítani. Nem érdekel, hogy a cikkek felsorolásál a címbe van egy kis hiba. Majd olyan címet választok, amiben nincs ékezet, vagy legfeljebb rákattint a cikkre, és elolvassa ott a címet.
De az ismertetők rész egy az egyben olvashatatlan, ami miatt nem indíthatom el...
Ha volt már valakinek ilyen gondja, várom az ötleteket!
Üdv:
Péter
u.i.: Mit gondoltok, jó lesz a portál? Mit javítsak rajt'? Még egy eseménykezelőt kell felraknom, utána kb aug 20-án indul. Vélemény? Jöhet priviben is! Előre is köszönöm a tanácsokat! (Ez az első portáloldalam)
Elküldve: 2009. Július 28. Kedd, 16:50 Hozzászólás témája: : Karakterkódolás/programhiba
kpist írta:
A kezdetekkor én is végigszenvedtem a 8-as hibáival, aztán sok utánaolvasással apránként kijavítgattam magamnak. Rá kell szánni az időt.
A Phpbb3-at végül azért nem tettem fel én sem, amit írtál, a dupla regisztráció miatt.
Nem nyaralnak, hanem egyre kevesebben használnak Nuke-ot.
Üdv.
Igazából semmit nem vesztettél a phpbb3-al, kipróbáltam, megnéztem egy másik tárhelyen, hát nem sok csudát találtam benne. Majd lesz phpbb3 nuke alá is, akinek az kell, a koreai nukerek dolgoznak rajta. De szerintem elképzelhető hogy a php-nuke 9-es verziója alatt már az lesz.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban