Mielőtt feltennéd a kérdésed, kérlek használd a Fórum keresőjét! Lehet, hogy a kérdés már szerepel a fórumban és meg is van válaszolva. Hozzászólásodban ne használd a <javascript></javascript> valamint <SCRIPT></SCRIPT> html tag-eket, módosítva használd pl.: <javas*cript>
Sajnos a delete nem megy megcsináltam mindent amit irtál de sajna nem megy elsö modositásnál csak a fehér képernyo van a másodiknál (delete.php) semmi sem történik vagyis ugyancsak fehér képernyö lesz.
Ha rákantittok egy képre akkor pedig rosz ütvonalat ad meg és ezért nem nyilik meg a kép (egy könyvtárral kevesebre mutat) mert nekem xy.hu/nuke/ könyvtárban vannak a file-k
Tomi
Sajnos a delete nem megy megcsináltam mindent amit irtál de sajna nem megy elsö modositásnál csak a fehér képernyo van a másodiknál (delete.php) semmi sem történik vagyis ugyancsak fehér képernyö lesz.
Ha rákantittok egy képre akkor pedig rosz ütvonalat ad meg és ezért nem nyilik meg a kép (egy könyvtárral kevesebre mutat) mert nekem xy.hu/nuke/ könyvtárban vannak a file-k
Tomi
localhost-on nekem is nuke konyvtarban van a nuke, talan a coppermine beallitasokban nezz utanna hogy minden megfeleloen van beallitva.
Ha nem mukodne nem irtam volna
Valami biztosan nallad nem jol van beallitva. _________________
Akkor azthiszem jobban járok ha felteszem a 1.2.2-öt mert nem tudom törölni a felhasználok álltal töltött képeket!
Hogy ajánlod a cserét mit kell törölnöm, vagy simán másoljam be és után az sql-t töltsem fel? apropo az 1.3-nál nem kelett sql-t feltöltenem vajon miért?
Akkor azthiszem jobban járok ha felteszem a 1.2.2-öt mert nem tudom törölni a felhasználok álltal töltött képeket!
Hogy ajánlod a cserét mit kell törölnöm, vagy simán másoljam be és után az sql-t töltsem fel? apropo az 1.3-nál nem kelett sql-t feltöltenem vajon miért?
Coppermine-nal nem kell SQL file-t feltolteni mivel azt az install.php -val tolti fel.
Ha az 1.2.2b verziot akarod feltenni akkor torold az osszes file-t ami az 1.3-al feltoltottel.
A modules/coppermine/albums/*.* konyvtarat a teljes tartalmaval hagyd meg.
Az adatbazisbol torold a nuke_cpg_config es az nuke_cpg_installs tablakat.
Masold fel az 1.2.2b verziot es mikor be akarsz lepni a coppermine-ba kernifogja hogy add meg az adtabzisban mi legyen a coppermine prefix.
Itt azt adhatsz meg amit akarsz csak ne nuke_cpg_ -t adj meg. Add meg pl. nuke_gal_ .
Ha megvagy es a beallitasoknal jarsz akkor csinald meg a beallitasokat, es utanna irany a phpmyadmin.
Az elozo coppermine telepitesbol meg maradtak a kovetkezo adatbazis tablak:
nuke_cpg_albums
nuke_cpg_categories
nuke_cpg_comments
nuke_cpg_exif
nuke_cpg_pictures
nuke_cpg_usergroups
nuke_cpg_votes
Kattintsra a nuke_cpg_albums tablara aztan felul a menuben kell legyen egy "Tevékenységek" nevu gomb, kattints ra.
Azon az oldalon keresd ezt "Tábla másolása ide (adatbázis.tábla):".
A kitoltheto mezobe irbe az uj coppermine adatbazis tablajanak a nevet, a pelda szerint ez nuke_gal_albums , es a check box-ban jelold ki a "Csak adatok", majd kattints a vegrehajt gombra. Ha mindent jol csinaltal akkor az adatokat atmasoltad az uj coppermine tablaba.
Hasonloan kell a tobbi tablat is.
Vagy van meg egy megoldast ezt amiatt nem irtam az elejen mert nem vagyok benne biztos, es most idom sincs kiserletezni, de talan kezd ezzel.
De elotte minden fele keppen mentsd le a coppermine-hoz tartozo adatbazist.
Nyisd meg a phpmyadmint es a nuke_cpg_installs tablnal kattints a "Kiürít" gombra.
Majd a mar frissen felmasolt coppermine -t nyisd meg, es ha minden igaz felajanlja az update-t. FONTOS hogy elobb az adatbazisban uritsd ki a tablat es utanna kattints a coppermine linkre.
Es ha minden kotel szakad telepits tiszta coppermine-t. _________________
Mindent ugy csináltam ahogy elöször irtad és jo lett köszönöm!
De aszem nem is én lennék ha nem lenne valami bibi megint.
Csináltam egy uj blokkot meg akkor amikor az 1.3-volt fent amibe betettem a cpg-scroll-random pictures fileblokkot jol is ment (föoldalon futottak a képek) de most lecseréltem a coppermine-t ugye 1.2.2b-re és ez nem megy.
Ha jol gondolom akkor ugye gal-scroll-random nak kellene már lennie de ezek nincsenek ott csak a cpg-random.....
Erre van megoldás?
Köszi
Mindent ugy csináltam ahogy elöször irtad és jo lett köszönöm!
De aszem nem is én lennék ha nem lenne valami bibi megint.
Csináltam egy uj blokkot meg akkor amikor az 1.3-volt fent amibe betettem a cpg-scroll-random pictures fileblokkot jol is ment (föoldalon futottak a képek) de most lecseréltem a coppermine-t ugye 1.2.2b-re és ez nem megy.
Ha jol gondolom akkor ugye gal-scroll-random nak kellene már lennie de ezek nincsenek ott csak a cpg-random.....
Erre van megoldás?
Köszi
Eleg zavaros amit irsz.
gal-scroll ?
Ezt az adatbazisbol gondoltad ki?
Ennek ahoz semmi koze Ugy jonak kellene lenie ahogy van. _________________
Eleg zavaros amit irsz.
gal-scroll ?
Ennek ahoz semmi koze Ugy jonak kellene lenie ahogy van.
Szoval admin felületen megnyitom a blokkok menüpontot alul ugye uj blokk hozzáadása ott adok neki egy nevet file-nál beállitom a CPG-scroll-last-pictures thumb -ot és mentés.
Igy elkészült uj blokkot kitettem bal oldalra régen rendesen futottak a képek egymás után sorban most pedig nem fut hanem az elsö kép után megáll!
Ez a nagy problémám lehet orvosolni?
Köszi
Eleg zavaros amit irsz.
gal-scroll ?
Ennek ahoz semmi koze Ugy jonak kellene lenie ahogy van.
Szoval admin felületen megnyitom a blokkok menüpontot alul ugye uj blokk hozzáadása ott adok neki egy nevet file-nál beállitom a CPG-scroll-last-pictures thumb -ot és mentés.
Igy elkészült uj blokkot kitettem bal oldalra régen rendesen futottak a képek egymás után sorban most pedig nem fut hanem az elsö kép után megáll!
Ez a nagy problémám lehet orvosolni?
Köszi
1.2.0-as Coppermine-t használok, 7.2-es Nuke felett.
a problémám a következő:
ha egy képet teljes méretben akarok megnézni, megnyitja a popup ablakot, de ugyanugy az "index.php" oldalba teszi be a képet. tehát látszik a felső flash menüm, meg az oldalsó blokkok.
elég hülyén néz ki, sőt, még a képből is eltakar jókora részt.
Az srv-én nem is fog menni szerintem.mert képfeltöltés tiltás van .[/quote]
Még is sikerült végül :
Idézet "
A Coppermine configjába ha bemész akkor ott lesz egy csomó minden felsorolva, nekem angol van , de valahol lejjebb lesz egy ilyen : Default mode for directories , tehát valamiiylesmit keress hogy alapértelmezett a könyvtáraknak. ha minden igaz neked ott 0755-re van állítva azt írd át 0777-re! az alatta lévőt pedig hagyd 0644-en! ekkor már mennie kell!!"
ezen leírás alapján :szerzője ismeretlen de köszönet a tanácsért !
1.2.0-as Coppermine-t használok, 7.2-es Nuke felett.
a problémám a következő:
ha egy képet teljes méretben akarok megnézni, megnyitja a popup ablakot, de ugyanugy az "index.php" oldalba teszi be a képet. tehát látszik a felső flash menüm, meg az oldalsó blokkok.
elég hülyén néz ki, sőt, még a képből is eltakar jókora részt.
min kellene változtatnom?
előre is kössz a segítséget...
Biztosat nem tudok mondani mivel nem talaltam letoltheto 1.2 -es verziot csak rc1, rc2, rc3, rc4 es emiatt nem ellenoriztem a problemat sem.
De viszont az 1.2.2b verzioval nincsenek ilyen gondok es arra gondoltam hogy hasznald ennek a verzionak a pop-up -os php filejat.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban